Algemeen

Nu ook geitenyoghurt van Craft Dairy

Vanaf november verwerkt Craft Dairy uit het Drentse Rolde, producent van de Drentse Aa Zuivel,naast koemelk uit de regio, ook biologische geiten- en schapenmelk. De geitenmelk is afkomstig van de Kruidenwei in Nooitgedacht.

Craft Dairy bestaat 2 jaar en luistert dit op met de introductie van een geiten- en schapenvariant op Yogarde, het bekendste product van de melkverwerker. “Het verwerken van geiten- en schapenmelk is een grote wens van ons, om de kwaliteit van onze zuivel ook in deze melksoorten te kunnen aanbieden”, aldus Yuri Blanken, eigenaar van Craft Dairy.

De Kruidenwei zit praktisch om de hoek bij Craft Dairy. “We zijn trots om met de Kruidenwei samen te werken. Ayla en Ger van de Kruidenwei zijn de producent van één van de allermooiste rauwmelkse kazen van Nederland, de Lady’s Blue. Om zo’n topkaas te kunnen maken, heb je naast een hoop ambachtelijke kwaliteiten ook de allerbeste melk nodig en dat wij juist deze melk kunnen gaan gebruiken voor de Yogarde Geit is geweldig.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief