Algemeen

1.031 geiten in 2019

De gemiddelde bedrijfsomvang van melkgeitenbedrijven neemt steeds verder toe, zegt Wageningen Economic Research. In 2019 wordt verwacht dat het gemiddelde gespecialiseerde melkgeitenbedrijf in het Bedrijven Informatienet 1.031 melkgeiten telt.

Dat is een stijging in zes jaar tijd van 30%. In 2019 is het aantal geiten met 4,5% gestegen. Het aantal melkgeiten zelfs met 5,8%. Verreweg het grootste deel van de geitenmelk in Nederland wordt verwerkt tot kaas. In het buitenland, met name in Duitsland, is er een toenemende interesse in Nederlandse geitenkaas. In Nederland daalt de zuivel- en kaasconsumptie al vele jaren. De geitenkaas was hierop tot voor kort een uitzondering. In 2018 begon ook hiervan de consumptie licht te dalen.
Verse producten vinden voornamelijk een binnenlandse bestemming en veel hoogwaardig melkpoeder gaat als kindervoeding naar Azië.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief