Algemeen

Ook na 2021 steunpunt Q-support?

Als het aan minister Bruins van Medische Zorg en Sport ligt, dan is er ook na 2021 een steunpunt voor Q-koortspatiënten zijn.

Het steunpunt, Q-support, heeft de minister voorgesteld om te komen tot een Expertisecentrum Q-koorts waarin patiëntenzorg in samenhang wordt bekeken met onderzoek en scholing. Dat meldt AgriHolland. Die zorg is integraal en bestrijkt alle leefgebieden zodat de verbinding wordt gelegd tussen het medische domein, het domein van werk en inkomen en het sociale domein. Met deze aanpak wordt gestreefd naar zorg in de breedste zin die zo effectief en efficiënt mogelijk is en daarmee de druk op de gespecialiseerde zorg vermindert.

De minister heeft Q-support gevraagd dit plan verder uit te werken zodat het Expertisecentrum al vanaf midden volgend jaar van start kan gaan. De komende periode wordt gebruikt om de organisatorische en inhoudelijke onderdelen verder in te richten en de financiële kaders en bestuurlijke borging uit te werken. Daarbij vraagt Bruins ook aandacht voor de rol en betrokkenheid van gemeenten. De minister zal het uitgewerkte plan in het tweede kwartaal van 2020 naar de Tweede Kamer sturen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief