Gezondheid

VGO-III resultaten later door Corona

De VGO-III vervolgstudies lopen vertraging op door de corona-crisis, dat zegt programmaleider Joke van der Giessen. De startdatum zou 15 maart zijn, maar toen waarde het coronavirus al rond in Nederland.

Het onderzoek is uitgesteld, omdat de diagnostiek moet plaatsvinden bij patiënten met longontstekingen, en in deze periode zal bij veel patiënten dan het coronavirus als oorzaak gevonden worden. Van der Giessen: “Coronavirus is zeker niet de oorzaak van de longontstekingen die we in het VGO-III programma willen onderzoeken. Daarom zijn deze vervolgstudies uitgesteld en nu nog niet begonnen.”

Eind 2022

Door de latere start zal het onderzoek ook langer doorlopen en zullen de resultaten ook later worden verwacht. “Dat zal afhankelijk zijn van wanneer de onderzoeken kunnen starten. Op zijn vroegst zal dat eind 2022 zijn”, aldus Van der Giessen.

Ook de geitenhoudersstudie is uitgesteld en geitenhouders zijn nog niet benaderd voor dat onderzoek. “Wij hopen wel dat als geitenhouders benaderd worden, ze ook mee willen doen aan het onderzoek. De geitenbedrijvenstudie is wel al gestart en er zijn nu een aantal bedrijven bezocht. De werving van extra bedrijven hebben we de afgelopen weken even uitgesteld in verband met de coronasituatie. We proberen nu een inschatting te maken wanneer het moment geschikt is voor het benaderen van geitenhouders. Wij hopen dat zodra deze studie weer kan opstarten, er wel voldoende geitenhouders mee willen doen.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief