Algemeen

Air2-DSK koelt en verwarmt geitenstal

ITB Climate biedt de Air2-DSK-warmtewisselaar nu ook aan voor geitenstallen. Dit systeem koelt de stal in de zomer zonder de luchtvochtigheid te verhogen, en verwarmt in de winter.

De ingaande warme buitenlucht in de zomer wordt door de lamellen gezogen. Koud water uit het sproeisysteem wordt ’s zomers over de lamellen gesproeid waardoor de inkomende warme buitenlucht afkoelt. Door buitenlucht ‘s zomers te koelen, verlagen geitenhouders de staltemperatuur met 4 tot 10 graden.

Luchtvochtigheid

Binnen het Air2-DSK systeem komen koelwater en binnenkomende lucht (in de lamellen) niet met elkaar in contact. De luchtvochtigheid in de stal blijft daardoor laag.

’s Winters doet Air2-DSK dienst als warmtewisselaar om stallen te verwarmen. Warme uitgaande stallucht stroomt dan langs de lamellen met koude inkomende buitenlucht.

Warmtewisselaars van ITB zijn eenvoudig te installeren: neerzetten, stekker erin en het werkt. Een unit wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de grootte van de stal, luchtcapaciteit en meer.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief