Algemeen

Bettinehoeve bouwt tweede poederfabriek

Geitenkaasproducent Bettinehoeve bouwt volgend jaar een tweede poederfabriek, twee keer zo groot als de toren die ze in 2014 neerzetten.

In de nieuwe fabriek zal Bettinehoeve conventionele en biologische geitenmelkpoeder en eiwitconcentraat produceren. In maart 2022 zal de nieuwe toren volledig in productie worden genomen. AVH, zusterbedrijf van Bettinehoeve en specialist in zuivelniches en met name ‘geit’, zet de producten  wereldwijd in de markt.
Directeur Sybren Ewijk heeft een groot vertrouwen in het poedersegment. “De poederverkopen werden in de afgelopen jaren meer dan waargemaakt. Het poedersegment blijft groeien en de prijs blijft goed. We zien nog legio mogelijkheden voor geitenmelkpoeder.” Dit komt overeen met de visie van Emmi, groot aandeelhouder van Bettinehoeve. Emmi is een Zwitserse producent die voor de internationale markt zuivel en kaasproducten maakt.
Als de nieuwe poedertoren in gebruik is, verandert bij Bettinehoeve de verhouding van melkverwerking tussen kaas en poeder van 65-35 langzaam richting 35-65.

In Geitenhouderij 4 van 2020 staat een uitgebreider interview met Sybren Ewijk en inkoop directeur Ward Watzeels.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief