Algemeen

Online Biokennisweek in plaats van Biobeurs

Het alternatief voor de Biobeurs 2021 is de Biokennisweek. De Biokennisweek bestaat uit een online platform waarbij bezoekers een sterk inhoudelijk programma kunnen volgen met meer workshops, voordrachten en bijeenkomsten dan ooit tevoren.

De Biokennisweek vindt plaats van 18 tot en met 22 januari 2021 en heeft als doel om de biologische sector te verbreden, verdiepen en verbinden. Deze week is bedoeld voor zowel deelnemers uit de biologische keten als voor geïnteresseerden buiten de keten en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun product, dienst of bedrijf te presenteren. Organisator Bionext verwacht dat het bereik van deze week groter zal zijn dan ooit.

Unieke bedrijfspresentaties

Bedrijven kunnen hun beursboodschap presenteren op een gepersonaliseerde pagina waarop bezoekers aan de Biokennisweek het bedrijf als online standhouder kunnen bezoeken, direct vragen kunnen stellen via de chat, een 1-op-1 videogesprek aan kunnen gaan, afspraken inplannen en visitekaartjes kunnen uitwisselen.

Thema klimaat

Het hoofdthema van de Biokennisweek is klimaat. Maria van Boxtel, voorzitter van de programmacommissie Biokennisweek: “De biologische sector kan oplossingen aandragen voor de uitdagingen van de klimaatverandering. Denk dan bijvoorbeeld aan koolstofopslag in een gezonde bodem, het stimuleren van biodiversiteit in grasland vol klaver en kruiden of extensiever en natuurgericht produceren. Uiteraard kijken we in de presentaties ook naar de nieuwe Farm-to-Fork strategie van de EU, die de biologische sector met een gewenste groei van 25% voor grote uitdagingen stelt. Daarom is ook omschakelen naar biologische landbouw een onderwerp in de Biokennisweek.”

Het programma van de Biokennisweek wordt binnenkort bekendgemaakt via www.bio-beurs.nl.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief