Algemeen

Bettinehoeve roept gerijpte geitenkazen terug

Bettinehoeve roept preventief haar gerijpte geitenkazen, met witschimmel korst, terug vanwege een mogelijke listeria besmetting.

Er wordt geadviseerd om deze kazen niet te consumeren, omdat deze mogelijke sporen van Listeria monocytogenes kunnen bevatten. Dit laatste kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, vooral bij risicogroepen zoals bij hele jonge kinderen, zwangere, ouderen en mensen met een lage weerstand.

Hoewel slechts een klein aantal potentieel verontreinigde producten is gedetecteerd, is de potentiële bron van de verontreiniging geïdentificeerd en zijn er corrigerende maatregelen genomen om de veiligheid van de producten te garanderen. Bettinehoeve neemt deze zaak zeer serieus, aangezien de veiligheid van de consument van het grootste belang is.

Bettinehoeve heeft besloten alle gerijpte geitenkaasproducten (met witschimmelkorst) uit voorzorg terug te roepen bij distributeurs, retailers en foodservice partners.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief