Algemeen

VGO-3 deelstudie ‘Geitenhouders en werknemers’ begonnen

De VGO-3 deelstudie die zich richt op geitenhouders en werknemers, maar ook andere mensen die regelmatig met een bedrijf in contact komen, is van start gegaan. Het onderzoek moet bijdragen aan duidelijkheid over het vaker voorkomen van longontstekingen bij mensen die in de buurt van geitenhouderijen wonen.

Geitenhouders en hun medewerkers kunnen meedoen aan de derde deelstudie van het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden. Het onderzoek moet duidelijk maken of het waarschijnlijk is dat de longontstekingen worden veroorzaakt door iets wat op geitenhouderijen voorkomt.

Er wordt onderzocht welke micro-organismen voorkomen bij geitenhouders, hun werknemers en andere personen die op het bedrijf werken of helpen. Het gaat dan vooral om micro-organismen die longontsteking zouden kunnen veroorzaken. Deze mogelijke ziekteverwekkers kunnen afkomstig zijn van de geiten zelf maar ook bijvoorbeeld van de mest of stof.

Als de onderzoekers weten waardoor de longontstekingen ontstaan, is het mogelijk om gericht effectieve maatregelen te adviseren. Deze gerichte maatregelen kunnen mogelijk op termijn de huidige algemene maatregelen van een uitbreidingsverbod voor de sector vervangen. (LTO Noord)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief