Gezondheid

Onderzoek naar gezondheid jonge geiten

Het ministerie van LNV heeft geld beschikbaar gesteld voor onderzoek naar de gezondheid van jonge geiten. Dat meldt LTO Noord.

De afgelopen weken heeft het Platform Melkgeitenhouderij het concept verduurzamingsplan gedeeld en besproken met de sector. Hieruit bleek dat veel geitenhouders het onderdeel ‘Zorg voor jonge dieren’ belangrijk vinden. LNV stelt nu geld beschikbaar om kennis op te doen over de gezondheid van jonge geiten. LTO en Wageningen Universiteit & Research bereiden het onderzoek voor.

Enquête

De sector wil als eerste aan de slag met gewrichtsontsteking, longontsteking en/of diarree tijdens de opfok. Met een enquête wordt nagegaan waar, wanneer, hoeveel en onder welke omstandigheden deze aandoeningen optreden. Aan de hand van de resultaten zal een keuze gemaakt worden welke managementmaatregel(en) komend jaar in de praktijk getoetst zal/zullen worden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief