Algemeen

Doneeractie voor zieke geiten in Zwolle

Dierenweide ’t Spiekertje in Zwolle-Zuid is een doneeractie gestart om de dierenartsrekening te kunnen betalen. De kosten lopen op, omdat geiten en schapen ziek worden van brood en verkeerd voedsel.

Het is volgens de dierenweide niet bij iedere bezoeker bekend dat de geiten en schapen doodziek kunnen worden van het brood of ander voedsel dat gevoerd wordt. De dierenweide heeft diverse voorlichtingsacties achter de rug, maar desondanks zat het de afgelopen periode niet mee.

Geit Hannie is inmiddels overleden. Haar moeder en twee andere geitjes zijn ook ziek geworden. Twee andere geitjes, Betsie en Bo, zijn in begin dit jaar overleden door het eten van verkeerd voedsel.

Door de gebeurtenissen lopen de kosten voor de dierenarts op en is de dierenweide genoodzaakt het geld zelf bij elkaar te krijgen. Om die reden is er een doneeractie opgezet. Doneren kan via doneeractie.nl.

Foto: ’t Spiekertje
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief