Algemeen

Geen Nationaal Geiten Event in 2021

Ook in 2021 vindt er geen Nationaal Geiten Event (NGE) plaats. Nadat in 2020 het evenement geen doorgang kon vinden, hebben de organisatoren besloten dat de derde editie ook niet in 2021 zal plaatsvinden.

De initiatiefnemers van het NGE (AgriMedia, stichting vakblad Geitenhouderij, stichting Landelijke Geitenkeuring en LTO vakgroep Melkgeitenhouderij) namen deze week de beslissing om het Event opnieuw door te schuiven. De redenen zijn dezelfde als vorig jaar: er is te weinig zekerheid om standhouders, sprekers, deelnemers aan de nationale geitenkeuring en bezoekers, een kwalitatief goed Nationaal Geiten Event in een ongedwongen setting te kunnen bieden. Jean Paul Reparon, directeur van AgriMedia: “Het vermoeden bestaat dat ook in september 2021 het organiseren van het Nationaal Geiten Event nog met veel restricties te maken zou krijgen. Dat zou zijn gevolgen hebben voor de sfeer gedurende het evenement en op dat punt doen we liever geen concessies.”

In 2016 en 2018  trok het Nationaal Geiten Event zo’n 1.150 bezoekers en kwamen er ruim 300 geiten naar de IJsselhallen in Zwolle. De initiatiefnemers van het Nationaal Geiten Event hopen de derde editie te kunnen neerzetten in september 2022.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief