Achtergrond | Voeren

Familie Paulissen krijgt Agroscoopbokaal 2021

Melkgeitenhouderij RTA Paulissen uit Haghorst wint de ForFarmers Agroscoopbokaal 2021 in de sector melkgeiten. Rob en Cindy Paulissen ontvingen vandaag deze prijs omdat zij met 745 euro voersaldo per geit de hoogste voerwinst scoren.

Rob en Cindy Paulissen melken 1.600 melkgeiten en 400 opfokgeiten op hun bedrijf in Haghorst. De hoge voerwinst hebben ze bereikt door op alle punten in de bedrijfsvoering continu te optimaliseren. Ze gebruiken ruwvoer van superkwaliteit, waardoor ze relatief weinig krachtvoer nodig hebben (minder dan 49 kg per 100 kg melk). Geitenspecialist Jelle van de Mortel: “In vier jaar tijd is de melkproductie gestegen van 1.140 kg tot nu 1.527 kg melk per geit. Gezonde geiten vormen de basis en daar doet Paulissen dus ook alles aan; de temperatuurwisseling in de stal houden ze zo klein mogelijk met behulp van mechanische ventilatie en nevelkoeling bij de ventilatoren en ze gebruiken geitenborstels, waardoor het dierenwelzijn op een hoog niveau ligt. Door veel automatisering in het bedrijf en een efficiënte bedrijfsvoering in combinatie met veel liters per geit, wordt er 343 liter per gewerkt uur gemolken (inclusief landwerk (60 hectare) en opfok). Een getal om trots op te zijn!”

Duurzame bedrijfsvoering

Bovendien realiseert de familie Paulissen een lage uitval bij de lammeren (opfok t/m spenen 4,2%) en bij de melkgeiten (4,6%), waardoor er maar een beperkt aantal melkgeiten gedekt hoeven te worden en er veel duurmelkers in de stal lopen.
Verder voldoen de stallen van Paulissen aan de maatlat duurzame veehouderij en is het bedrijf nagenoeg energie-neutraal door de zonnepanelen op het dak van de stal.

 Agroscoopbokaal

De Agroscoopbokaal is de jaarlijkse prijs die ForFarmers en dochteronderneming Reudink in acht sectoren uitreiken aan klanten die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief