Kennispartnerbericht van Geiterij

Een goede kuil begint op het land

Gebruik een biostimulant om planten in het beginstadium van de groei een extra boost te geven. Dit is niet alleen voordelig voor de plant zelf, maar ook voor de komende teelten.

Grow PEQ Maize® is een biostimulant voor de maisteelt. Het simuleert de fotosynthese en daardoor de energievoorziening in de plant. In het beginstadium van de plant wordt de groei bevordert. Door een betere wortelvorming van de maisplant worden er meer vocht en nutriënten opgenomen met als resultaat een gezonde plant. Een grootschalige veldproef*) heeft aangetoond dat door het gebruik van Grow PEQ Maize de opbrengst van zowel de kolf als van de gehele plant sterk toeneemt. Dit betekent een hogere kolfopbrengst, meer zetmeel en een beter verteerbare plant. Maar nog belangrijker is de vitalere restplant. Deze zorgt voor een betere afrijping van de kolf maar zeker ook voor een gezonder en smakelijker eindproduct voor uw koeien. Een bijkomend voordeel is het uitgebreide wortelstelsel dat achterblijft na de oogst. Dit betekent meer voeding voor de bodem en voordeel voor komende teelten.

Afbeelding 1: een betere top vulling van de kolf werd behaald met Grow PEQ Maize (onderaan) vs. controle (bovenaan).

Conclusies veldproef:

  • Hoger suikergehalte in het blad
  • Verbeterde wortelontwikkeling
  • Meer kolfvulling
  • Hogere opbrengst per ha
  • Verbeterde nutritionele samenstelling
Onbehandeld Behandeld
Droge stof (g/kg) 360 363,3
Zetmeel 363,5 363,3
VEM 906,3 922

 

*) Bron: Veldproef uitgevoerd door studenten HAS Dronten in samenwerking met ingenieursbureau Heemskerk B.V. en Alltech Nederland B.V.

Geiterij
Over Geiterij
Geiterij is een jong dynamisch bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in de melkgeitenhouderij. Met onze concepten ‘Verzorging’, ‘Voeding’ en ‘Gewassen’ leveren we een bijdrage aan gezonde melkgeiten met een efficiënte productie.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief