Melken | Voeren

GIJS ziet aantal geleverde liters melk stijgen

Diervoederleverancier GIJS heeft het aantal geleverde liters melk van haar geitenklanten zien stijgen. De vet- en eiwitgehaltes zijn ook gestegen. Dat blijkt uit de Melkgeitenmonitor van Agrovision, zo meldt GIJS in een persbericht.

Hoewel de omstandigheden door onder meer de hittegolf van afgelopen jaar niet ideaal waren, is de melkproductie per geit wel toegenomen. Volgens accountantskantoor ABAB steeg de productie met 16 kg naar 1.185 kg per geit per jaar. De cijfers van GIJS tonen in de Melkgeitenmonitor een gemiddelde van 1.260 kg meetmelk per geit in 2020.

GIJS meldt dat de kilogrammen vet en eiwit in haar klantenbestand is toegenomen met 2,2 naar 93,6 kg. Deze resultaten vertaalden zich, mede door de 6,7 procent hogere melkprijs en de daling in het krachtvoerverbruik per kg meetmelk, in een hogere voerwinst van gemiddeld 84 euro per geit per jaar.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
MelkenVoeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief