Kennispartnerbericht van SAC

Ergonomisch melken voor nu en in de toekomst

Het is een uitdaging om in deze tijd een duurzame en winstgevende melkveehouder te zijn. Eenvoudige en innovatieve oplossingen moeten aansluiten bij uw behoeften en die van uw geiten, zodat u efficiënt kunt ondernemen. Al jarenlang zetten wij wereldwijd onze kennis en kunde van experts in voor u als geitenhouder op het gebied van melkoplossingen voor geiten. Wij streven ernaar om functionele oplossingen te bieden die u ondersteunen in uw dagelijkse werkzaamheden. Onze visie is simpel, uw geitenhouderij moet gezond zijn. We focussen ons daarom op vijf pijlers: Melkkwaliteit, Carbon footprint, Ergonomie, Dierenwelzijn en Levensduur.

Ergonomie in de melkput

Het melken van uw geiten brengt met zich mee dat u twee keer per dag, zeven dagen in de week en 365 dagen in het jaar veel van uw lichaam vraagt. U bent intensief bezig. Langdurig in dezelfde houding werken en dezelfde bewegingen maken is een slijtageslag voor uw gewrichten. Het belang van ergonomie in de melkput is enorm. We hebben daarom verschillende producten ontwikkeld die het werkplezier van u en die van uw medewerker verhogen.

Automatisch starten van het melkproces in de zij-aan-zij melkstal

De melkstellen hangen in SAC zij-aan-zij melkstallen op een ideale hoogte om goed te kunnen melken: recht voor het lichaam, waardoor het melkstel eenvoudig te pakken is en u hem ergonomisch met één neerwaartse beweging makkelijk kunt aansluiten. Zodra u de melkbekers naar beneden beweegt, wordt het vacuüm automatisch geactiveerd door middel van de quickstart. Het enige wat u hoeft te doen, is de melkbekers aan de tepels te plaatsen en het melkproces gaat van start.

Unieke SAC service-arm bij carrousel buitenmelker

Bij de carrousel buitenmelker melkstal zorgt de innovatieve en unieke SAC service-arm voor het ergonomisch optimaal kunnen aansluiten van de melkstellen. De service-arm zorgt ervoor dat het melkstel omhoog geheven wordt richting de melker, het zorgt voor een optimale positie van het melkstel onder de uier, in combinatie met het contragewicht en het neemt het melkstel automatisch af. Zodra u gaat aansluiten met de service-arm en u het melkstel onder de geit neemt, zal de sensor constateren dat u gaat melken. Het vacuüm komt automatisch op het melkstel, u kunt aansluiten en het melken gaat beginnen.

Beweegbare putvloer

Om de juiste werkhoogte te creëren heeft SAC de Unifloor ontwikkeld. Deze beweegbare putvloer zorgt voor de ideale werkhoogte voor de melker ten opzichte van het melkstel en de koe. Tot 23 cm kan hiermee worden gecorrigeerd afhankelijk van de lichaamslengte van de melker. Een juiste werkhoogte zorgt voor een ergonomische gezonde werkhouding.
Wilt u meer informatie over ergonomie in de melkstal, bezoek onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

SAC
Over SAC
SAC levert melkoplossingen die uw dagelijkse werk vereenvoudigen in een ergonomisch optimale omgeving met focus op de geit en haar comfort. Samen kijken we naar uw doelen en uitdagingen, zodat we gezamenlijk de best passende oplossingen vinden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief