Algemeen

Belgische premier onder indruk van geitensector

De Belgische premier De Croo bezocht afgelopen weekend geitenbedrijf Cedronhoeve en sprak lovend over de landbouw. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt). Dit was op de Dag van de Landbouw in België waarop meer dan 45 land- en tuinbouwbedrijven hun deuren openden voor de burger.

Cedronhoeve

Geitenbedrijf Cedronhoeve is in 2016 opgestart door twee jonge ondernemers zonder agrarische achtergrond. Sven van Wauwe en Melissa Stuer melken 700 geiten en maken ijs en yoghurt van de melk. “Door onze deelname aan de Dag van de Landbouw willen we wat naamsbekendheid opbouwen voor onze hoeveverkoop en daarnaast positieve aandacht genereren voor de landbouwsector”, vertelt eigenaar Sven van Wauwe.

Onder de indruk

Premier De Croo bezocht specifiek dit bedrijf, omdat de geitenhouderij een relatief nieuwe sector is en de afwisseling in de sector aantoont. Hij was zichtbaar onder de indruk van het bedrijf, aldus Vilt. “De landbouw is een belangrijke en ondernemende sector en daar zijn deze ondernemers het levende voorbeeld van”, zei de premier. Hij vindt dat boeren een belangrijke taak hebben bij het in stand houden van het landschap. “De landbouw vergt veel investeringen en op de prijsvorming hebben de boeren vaak geen invloed. Daarnaast hebben ze ook te maken met de dramafactor, met ziektes of misoogsten.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief