Algemeen

Cum Laude Awards uitgereikt  

De Cum Laude Awards zijn afgelopen weekend uitgereikt. Enkele geitenkaas- en geitenzuivelproducten zijn in de prijzen gevallen.

In de categorie zachte en halfzachte kaas heeft biogeitenboerderij Van Dorp uit Weteringbrug een gouden award gewonnen. Zij behaalden 93 punten. Met 90,5 punten behaalde zorgboerderij De Klompenhoeve uit Egmond aan den Hoef ook goud in deze categorie.

Geitengeluk uit Siebengewald behaalde eveneens punten in deze categorie. Met 89 punten kreeg dit bedrijf een zilveren award. Op Facebook schreven zij: ‘Onze Labneh won afgelopen week zilver in de categorie yoghurt tijdens de Cum Laude Awards! Dat houdt in dat ook onze Labneh bij de zuivelproducten-top van Nederland behoort. Het was de eerste keer dat onze Labneh deelnam aan een keuring. Heb jij deze heerlijke bolletjes al eens geproefd? Lekker in de salade, op pizza of flammkuchen of op een toastje. Natuurlijk kun je de bolletjes ook gewoon lekker zo eten.’

Mèkkerstee uit Ouddorp won met 91 punten een zilveren award in de categorie Belegen Kaas die minimaal 16 weken oud is.

Mooi Mekkerland uit Stolwijk won met 84 punten een bronzen award in de categorie zuivel, zachte kaas, yoghurt, hangop, Griekse yoghurt en verse kaas.

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief