Algemeen

Melkgeitenhouder Gerben in nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw

De 30-jarige melkgeitenhouder Gerben is een van de tien boeren van het seizoen 2021-2022 van Boer zoekt vrouw. Dat werd 29 augustus duidelijk tijdens de kick-off van de nieuwe reeks van het televisieprogramma.

Gerben werkt samen met zijn ouders en broer en zus op hun gemengde bedrijf in de provincie Utrecht. Gerben zorgt voor de 600 melkgeiten, het melken van de dieren doet hij samen met zijn moeder.

Ooit samen de boerderij runnen

Gerben denkt dat het vanzelfsprekend is dat zijn toekomstige partner meewerkt op de boerderij, zegt hij op de website van Boer zoekt vrouw. “Als ik kleine lammetjes heb die net geboren zijn, superschattig, dan moet je van goeden huize komen om daar niet bij mee te helpen. Helemaal ideaal zou het zijn om dan ooit samen de boerderij te runnen. Maar dat is geen must, want het kan ook zo zijn dat mijn partner heel ander werk doet en dat is natuurlijk ook prima.”

Foto: KRO-NCRV/Linelle Deunk

 

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief