Algemeen

Geitenhouderij vat samen: 5 berichten die je moet lezen

Geitenhouder in nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw, nationaal kampioenen Jory 21 van de Stema en Brynja, actie tegen Europese motie over veterinaire antibiotica, huisapotheek van Groene Middelen en het jaaroverzicht geitenmelkprijsvergelijking 2020. Dit zijn vijf berichten die je moet lezen:

Geitenhouder in nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw

De 30-jarige melkgeitenhouder Gerben is een van de tien boeren van het seizoen 2021-2022 van Boer zoekt vrouw. Dat werd 29 augustus duidelijk tijdens de kick-off van de nieuwe reeks van het televisieprogramma. Lees het volledige bericht.

Nationaal kampioenen Jory 21 en Brynja

Jory 21 van de Stema en Brynja zijn afgelopen zaterdag uitgeroepen tot respectievelijk Algemeen kampioen lam en Algemeen kampioen geit tijdens de Nationale geitenkeuring. Lees het volledige bericht.

Actie tegen Europese motie over veterinaire antibiotica

Europese dierenartsenorganisaties, waaronder de KNMvD, roepen Europarlementariërs op om tegen een motie te stemmen waarmee bepaalde antibiotica uitsluitend voor humaan gebruik wordt gereserveerd. Lees het volledige bericht.

Huisapotheek van Groene Middelen

Sinds half juni is er de Groene Middelen Lijst. Het is een overzicht van natuurlijke middelen die de biologische boer zonder meer mag gebruiken volgens Skal-principes – en de gangbare boer ook.  Lees het volledige bericht.

Jaaroverzicht geitenmelkprijsvergelijking 2020

De gemiddelde prijs die inzamelaars van geitenmelk in 2020 voor geitenmelk betaalden, bedroeg € 68,66 per 100 kg melk. De gewogen gemiddelde melkprijs komt op € 68,92. Bekijk het volledige jaaroverzicht.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief