Algemeen

Drentse geiten- en schapenhouders krijgen meer steun in strijd tegen wolf

De provincie Drenthe gaat extra maatregelen nemen voor schapen-en geitenhouders om hun dieren te beschermen tegen aanvallen van de wolf. Dit heeft gedeputeerde Henk Jumelet aangekondigd tijdens de Statenvergadering van woensdag 10 november.

De subsidieregeling voor het nemen van preventieve maatregelen tegen aanvallen van de wolf wordt beschikbaar gesteld voor alle schapen-en geitenhouders in Drenthe. Ook gaat de provincie Drenthe samen met de Gebiedscommissiepreventie wolvenschade Drenthe aan de slag met het werven van een ‘Wolvenconsulent’.

De extra steun voor schapen-en geitenhouders komt voort uit het feit dat er de afgelopen weken meerdere meldingen in Drenthe gedaan zijn van aanvallen op vee door mogelijk een wolf. Welke van deze schadegevallen ook daadwerkelijk veroorzaakt zijn door wolven wordt nog onderzocht door BIJ12. Desondanks is de toename aan schadegevallen genoeg reden voor de Gebiedscommissie preventie wolvenschade Drenthe om de provincie te verzoeken de huidige subsidieregeling voor preventieve maatregelen tegen aanvallen van de wolf beschikbaar te stellen voor alle schapen-en geitenhouders in Drenthe. Dat gebeurt met terugwerkende kracht. Ook stelt de Gebiedscommissie voor om dierhouders beter te informeren over het nemen van preventieve maatregelen. Een wolvenconsulent, naar voorbeeld van provincie Gelderland, kan daar volgens hen bij helpen. (Provincie.drenthe.nl)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief