Fokkerij

Op termijn ook gesekst sperma in Nederland

Ook Geiten KI Nederland wil gesekst sperma op de markt brengen. Op dit moment wordt daar hard aan gewerkt, laat Dirk Keijzers van GKN weten.

CapGènes, de Franse geiten ki-organisatie, meldde eerder deze week dat zij dit voorjaar gesekst sperma op de Franse markt brengt. In 2020 had GKN al sperma van eigen bokken laten seksen door Sexing Technologies, dat al jarenlang aan seksingtechnologie werkt en dat ook het Franse gesekste sperma maakt. Daarvan zijn toen geen dieren drachtig geworden. Maar er wordt nog steeds aan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Ongeveer de helft van de klanten van GKN vraagt naar gesekst sperma, zegt Keijzers. “Ons doel is om gesekst sperma beschikbaar te maken voor de Nederlandse markt, ook sperma van GKN. Stap 1 is nu om geiten drachtig te krijgen van dit sperma. Afgelopen seizoen hebben we een aantal geiten geïnsemineerd met gesekst sperma. We wachten op de resultaten.”

Ook Goat Improvement Company laat desgevraagd weten te werken aan het seksen van bokkensperma.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief