Melkprijs

Franse geitenhouders willen 6 cent hogere melkprijs

De Franse federatie van geitenhouders (Fnec) vraagt in een persbericht om een melkprijsverhoging van 6 cent per 100 liter geitenmelk. Zij acht dat noodzakelijk voor Franse geitenhouders om hun hoofd boven water te houden nu de inflatie zo hoog is.

Het persbericht meldt: ‘Om de recordinflatie het hoofd te bieden, moet de melkprijs met minstens 60 euro per 1000 liter worden verhoogd om de volledige kostenstijging te dekken’. Alleen een melkprijs van 84 euro per 100 liter zou zorgen voor een waardige vergoeding aan de geitenhouder. Gemiddeld was de Franse geitenmelkprijs 78,8 euro per 100 liter over de periode november 2020 tot oktober 2021.

Transparantie

De Fnec roept in het bericht de zuivelbedrijven op om deze herwaardering van geitenmelk door te voeren. Als dat niet gebeurt zou dit tot een inkomensdaling voor de geitenhouders leiden. De organisatie raadt geitenhouders aan om om transparantie te vragen aan hun zuivelbedrijf over de herwaardering van de melkprijs.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief