Fokkerij

Management koopt Geiten KI Nederland

Dirk Keijzers heeft Geiten KI Nederland (GKN) gekocht van FarmTrace. Frank Brinkhaus is medeaandeelhouder.

Keijzers is het hoofd van het huidige management van GKN, en nu dus eigenaar. “Jaren terug wilde ik al participeren in GKN en met FarmTrace ben ik lange tijd in onderhandeling geweest. Ik kijk er naar uit om GKN nog succesvoller te maken en om geitenki te laten groeien in Nederland en daarbuiten.” De samenwerking met ELDA blijft bestaan. “Gerichte fokkerijkeuzes kunnen niet plaatsvinden zonder goede data,” vindt Keijzers.

De kernactiviteit van het Amerikaans-Nederlandse agritechbedrijf FarmTrace is digitale infrastructuur. De activiteiten van GKN vallen daarbuiten. FarmTrace-CEO Chris van den Berg licht de verkoop toe: “Door deze deal kunnen we ons allemaal richten op hetgeen waar we het beste in zijn. GKN op het leiden van de markt voor geitengenetica en wij op onze software. We zijn heel tevreden met de plannen van het management van GKN en zouden GKN niet aan zomaar iedereen hebben verkocht.”

Stappen zetten

Volgens Keijzers heeft de melkgeitensector belangrijke stappen te zetten op het gebied van fokkerij. “Zeker in de huidige tijd waarin de kostprijs moeilijker in de hand te houden is, is er een belangrijke rol weggelegd voor fokkerij. De sector heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan betere stallen, beter voeren en beter opfokken. Veel geitenhouders zouden nu met fokkerij nog een stap kunnen zetten en betere geiten kunnen realiseren.”
Keijzers is in de deal met FarmTrace bijgestaan door Frank Brinkhaus, tevens melkgeitenhouder, die op zijn beurt medeaandeelhouder wordt. Beide ondernemers zien potentie in geitengenetica. Keijzers: “In andere diersectoren gebeurt fokkerij op een heel ander niveau, zij zijn verder dan de geiten. Wij willen de data uitbreiden en meer te weten komen over geitengenen.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief