Wetgeving en regels

‘Zo snel mogelijk toegang tot subsidie emissiearme stalsystemen’

Minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof wil subsidiegeld voor onder andere emissiearme stalsystemen eerder beschikbaar stellen. Dat antwoordt zij op Kamervragen over een ongelijk speelveld die dreigt te ontstaan binnen Nederland voor de Brabantse boeren.

Circa 2.200 veehouders in Noord-Brabant moeten hun stallen van de provincie per 1 januari 2024 aangepast hebben aan strenge eisen voor ammoniakreductie. Maar subsidie voor onder andere stalmaatregelen zou pas op zijn vroegst in 2023-2024 beschikbaar komen.

Van der Wal schrijft nu dat de boeren vanaf het derde kwartaal van 2022 gebruik kunnen maken van subsidie uit de investeringsmodule van de Subsidiemodules brongerichte verduurzaming stal- en managementmaatregelen (Sbv). “Daarmee krijgen ook veehouders in Noord-Brabant zo snel mogelijk toegang tot subsidie voor het toepassen van emissiearme stalsystemen”, aldus de minister. Ze wil ook bij de uitwerking van de subsidievoorwaarden in de Sbv bekijken hoe rekening kan worden gehouden met het feit dat veehouders in onder andere Noord-Brabant eerder en aan strengere provinciale emissienormen moeten voldoen.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief