Algemeen

De Kruidenwei bij BinnensteBuiten

Het tv-programma BinnensteBuiten bracht een bezoek aan biologische geitenhouders en kaasmakers Ger Entjes en Ayla Groenveld van boerderij De Kruidenwei in het Drentse Nooitgedacht. Van de melk van de geiten maakt de kaasmaakster harde kaas, een feta-achtige kaas maar ook diverse soorten blauwschimmelkaas.

In het programma maakt chef-kok Leon Mazairac een friszure salade met geitenyoghurt, die goed bij de kazen past. Sommelier Margot Los zoekt wijnen uit die bij de verschillende geitenkazen en worsten van geitenvlees passen. In de wei staan veel kruiden en verschillende soorten gras, wat volgens de presentatoren zoet hooi oplevert en voor de kruidige smaak in de worst en kazen zorgt.

Ger Entjes vertelt dat hij samen met Ayla in 1991 is begonnen met de geiten. “We zijn begonnen met wit en bruin, en dan krijg je vanzelf de bonte dieren.” Nu lopen er veel verschillende rassen, en dus ook kleurtjes, in de stal, waaronder Toggenburgers, Franse Alpine, Britse Alpine en Nederlandse landgeiten. De geitenhouder streeft naar dieren die goed melk geven, en vooral naar sterke en duurzame geiten. “Er zijn geiten bij die 13 jaar zijn,” vertelt hij.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief