Achtergrond

‘Marktomvang geitenmelkproducten 17,90 miljard dollar in 2030’

De wereldwijde markt voor geitenmelkproducten zal in 2030 een waarde van 17,90 miljard dollar bereiken. Dat zegt een rapport van Grand View Research, Inc.

De wereldmarkt wordt voornamelijk gedreven door de toenemende vraag naar geitenmelk in zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding. Volgens Ausnutria Dairy Corporation Ltd. groeit de vraag naar geitenmelkpoeder voor zuigelingenvoeding vanwege de lichte verteerbaarheid en de hoge voedingskwaliteit van geitenmelk. Daarnaast bevat geitenmelk alle essentiële aminozuren en veel nucleotiden, die belangrijk zijn voor het celmetabolisme. Ook heeft geitenmelk een hoog gehalte aan oligosachariden, die als prebioticum werken.
De lange houdbaarheid van geitenmelkpoeder speelde een sleutelrol tijdens de lockdown, schrijft het rapport. Al deze voordelen van geitenmelk zouden de vraag bij consumenten en fabrikanten stimuleren.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief