Achtergrond | Melken

JOZ neemt Fullwood over

JOZ, dat oplossingen biedt voor mesten en voeren, neemt melksystemenfabrikant Fullwood over. Per 16 juni is zo Fullwood JOZ ontstaan. Met deze overname versterkt JOZ haar positie op het gebied van staloplossingen.

“Vanuit JOZ zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van robots en slimme oplossingen voor in de stal, maar we leverden nog geen eigen melksystemen”, licht CEO Arend Kuperus toe. “Met deze overname kunnen we eindgebruikers niet alleen voorzien van innovaties voor efficiënter mesten en slimmer voeren, maar nu ook op het gebied van melkwinning.”

Met de overname blijft het volledige productportfolio in conventioneel melken en robot melken in stand. Ook blijven alle vestigingen operationeel. Voor de dealers van JOZ verandert er verder niets. JOZ blijft JOZ, Fullwood JOZ komt daar als merk naast.

Verdubbeling in melkrobots

Kuperus is trots op de uitbreiding met melksystemen en Fullwood JOZ zet de komende jaren flink in op productinnovatie. “We gaan de melksystemen uiteraard verder doorontwikkelen, met name op het gebied van software en dataverzameling. We openen nieuwe locaties en we verwachten daarmee een verdubbeling in het aantal robots te kunnen realiseren. We hebben veel ideeën over hoe we de melkrobots nog gebruiksvriendelijker kunnen inzetten, zodat eindgebruikers slimmer en efficiënter kunnen werken.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief