Fokkerij

‘Beste dieren’ bij De Dageraad

‘De keurmeesters vonden de geiten over de breedte van goede kwaliteit.’ Dat was de conclusie na de open geitenkeuring van geitenfokvereniging De Dageraad, die op 9 juli plaatsvond in de manege in Warnsveld.

De keurmeesters vergeleken en beoordeelden lammeren, geiten en bokken van het Witte, Bonte, Toggenburger, Nubische en Boergeiten-ras. Nadat de dieren in verschillende leeftijdscategorieën waren gekeurd, werden per ras de kampioenen gekozen. Deze kampioenskeuringen waren gevuld met een aantal hele beste dieren.

Kampioenen

Dagkampioen lam werd Boergeit Bleske’s Janny B22 van familie Den Braber. Dagkampioen geit was weggelegd voor Toggenburger Bregje 32 van de Enkhoeve van familie Koekkoek uit Wijhe. Het beste boklam van de dag was Boerbok Aidra 2 B22 en tot beste volwassen bok werd eveneens een Boerbok gekozen: Topknot Naill.
Bij de eigenaarsgroepen stond de familie Koekkoek met 2  groepen op plek 1 en 2, gevolgd door de groepen van Huub Tuitert en Dick Brendeke.
Ook werd er onder alle ingezonden dieren bepaald welke geit de beste uier had. Deze prijs ging naar de Toggenburger Sjoukje 14 van Huub Tuitert.
Henriëtte Luttikhuisen ontving de Den Braber Wisselbeker voor de beste eigen gefokte 1-jarige geit.
Tot slot was er nog de Best of Show, de kampioen onder de Dagkampioenen. Toggenburger Bregje 32 van de Enkhoeve won deze prijs (familie Koekkoek).

Op de foto Henriëtte Luttikhuisen die de Den Braber Wisselbeker won. (Foto: Bas Bierhof)

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief