Algemeen

Nationaal Geiten Event: Ellen van Weeghel over duurzame geitenhouderij

Ellen van Weeghel, onderzoeker bij Wageningen Livestock Research, heeft samen met haar team het Programma van Eisen van de geit opgesteld. Het programma is onderdeel van het project ‘Ontwerpen voor een duurzame geitenhouderij’. Tijdens het Nationaal Geiten Event gaat Van Weeghel dieper in op de eisen van de geit.

Wat is er bekend over het gedrag en de behoeften van de geit en welke eisen stelt het dier daarmee aan de omgeving? Van Weeghel spreekt tijdens het Nationaal Geiten Event om 15.00 uur, nadat Bas Rodenburg, hoogleraar dierenwelzijn aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, uitleg heeft gegeven over de visie op Dierwaardige Veehouderij. De visie is eind 2021 gepresenteerd door de Raad voor Dierenaangelegenheden.

Het Nationaal Geiten Event vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Om 11.00 uur presenteert Van de Heuvel. LTO is de hele dag aanwezig om van gedachten te kunnen wisselen. Meer informatie op Geitenevent.nl.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief