Fokkerij

Gevolgen van gesekst sperma, onderwerp tijdens Melken voor Morgen Geitenhouderij

Elke geitenhouder zal misschien wel gesekst sperma willen inzetten, maar kan dat straks? En welke gevolgen heeft dat? Spreker Dirk-Jan van Horssen van Goat Improvement Company (GIC) stelt dit aan de orde tijdens de studiedag Melken voor Morgen Geitenhouderij.

Het is mogelijk om bokkensperma te seksen, en in Frankrijk wordt dat ook al ingezet. In Nederland worden er proeven gedaan met gesekst sperma, maar is het op dit moment nog niet praktijkrijp. Een van de bedrijven die daarmee bezig is, is GIC. Vlak voor 29 september worden de eerste lammetjes in zo’n proef geboren. Van Horssen zal op die dag vertellen over de resultaten.

Ook gaat de ondernemer in op de verschillen in de wereld rondom het inzetten van gesekst sperma. En vertelt hij over de gevolgen: er zullen minder bokken worden geboren en je kunt strakker selecteren binnen je dieren, maar heeft het gebruik van gesekst sperma alleen maar voordelen?

Melken voor Morgen Geitenhouderij vindt plaats op donderdag 29 september 2022 in Kamerik.  Meer informatie, ook over het aanmelden, vind je op  melkenvoormorgen.nl/geitenhouderij/

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief