Algemeen

Goat Support over naar VievePharm

Joost van der Meulen, oprichter van Goat Support en Cow Support, heeft beide bedrijven verkocht aan VievePharm uit Enter. Van der Meulen start per 1 januari 2023 een nieuw bedrijf, Farm Support Holland, waarmee hij emissiereducerende stalsystemen in de markt wil zetten.

Goat Support en Cow Support zijn leverancier van natuurlijke aanvullende diervoeders die ondersteuning bieden aan bijvoorbeeld de weerstand, uiergezondheid, energiebalans en stofwisseling. Daarnaast heeft Van der Meulen zich de laatste jaren verdiept in de werking van het Animal Life Plus (ALP) systeem dat voor een gezonder stalklimaat zorgt en tegelijkertijd ammoniak bindt.
Met zijn nieuwe bedrijf wil Van der Meulen zich meer toeleggen op dit systeem. “Ik richt me op advisering en begeleiding van boeren die op zoek zijn naar emissiereducerende systemen. Het ALP-systeem in de geitensector heeft mijn prioriteit maar andere diersoorten komen toekomstig ook aan bod, zoals kippen en varkens.”

Op weg naar Rav-lijst

Op dit moment zit het ALP-systeem in de laatste fase om voor 4 geitenhouders een proefstal status te verkrijgen, waarna er een onderzoek zal plaatsvinden naar de werking van het systeem om zo dit systeem uiteindelijk op de Regeling ammoniak en veehouderij-lijst (Rav-lijst) te krijgen. Volgens Van der Meulen heeft het ALP-systeem zich ook al bewezen bij vermindering van geur en fijnstof en kan het voor betere dierprestaties zorgen. “Voor de boer is het een mooie innovatieve oplossing voor verschillende problemen die er momenteel spelen.”

Namen blijven

De producten van Goat Support en Cow Support sluiten aan bij het assortiment dat VievePharm uit Enter heeft. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert onder de naam VievePharm Animal Nutrition producten die de diergezondheid en productiviteit op een duurzame manier verbeteren. Personeel, voorraden, auto’s en ook de namen Goat Support en Cow Support zijn door VievePharm overgenomen. Van der Meulen zal als ambassadeur nog betrokken blijven bij de bedrijven.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief