Algemeen

World Cheese Awards: Twentse Bunkerkaas in de prijzen

Zijerveld heeft op de World Cheese Awards 2022 zilver gewonnen met de Twentse Bunkerkaas Geit. De Twentse Bunkerkaas Koe van Zijerveld werd bekroond met Super Gold.

De World Cheese Awards werden gehouden op 2 november in Wales. Kaasmakers, de detailhandel, inkopers en recensenten van over de hele wereld vormden de jury. In totaal beoordeelden zij 4.000 kazen uit 40 landen. De juryleden werken in teams van drie. De korst, de kleur, textuur, consistentie en vooral de smaak werden beoordeel. Elk team nomineerde één kaas voor de titel Super Gold. Daarnaast werden zilveren en bronzen onderscheidingen toegewezen.

De zilver-winnende Twentse Bunkerkaas Geit ontleent haar naam aan een bijzondere rijpingslocatie. In het Twentse dorp Daarle ligt een complex dat vroeger werd gebruikt voor de opslag van munitie. Onder een dikke laag beton met daarop anderhalve meter aarde liggen de rijpingsruimtes van Bunkerkaas. Door de isolatie is de luchtvochtigheid constant en is het er altijd 15 graden. Omdat er weinig stroom verbruikt wordt, rijpen de kazen er duurzaam. In plaats van een etiket is het logo ingedrukt in de zij- en bovenkant van de kaas.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief