Achtergrond

Financiële steun om geiten te weren uit Enkhuizen

De crowdfunding, bedoeld om de advocaatkosten te dekken in de strijd tegen de komst van een geitenhouderij aan de rand van Enkhuizen, heeft tot nu toe 4.750 euro opgeleverd. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.

De SP in Enkhuizen is de crowdfunding gestart om de advocaat, die zich al geruime tijd met deze kwestie bezighoudt, aan te kunnen blijven houden. “Het druppelt, maar we hopen wel dat het door blijft druppelen”, aldus Marga de Blank, een van de initiatiefnemers.
Volgens haar is ruim 12 mille nodig om ‘helemaal tot het gaatje te gaan’. “We zijn nu een eind gekomen, het zou jammer zijn als we nu zouden moeten stoppen.” Tot nu toe werden de kosten betaald door een paar inwoners. De SP stelt dat het aan heel Enkhuizen is om een vuist te maken tegen de komst van de geitenhouderij.

Hoger beroep

De bezwaarmakers vinden dat er geen geitenhouderij in een straal van twee kilometer rondom de gemeente mag worden gevestigd zolang onduidelijk is wat de gevolgen hiervan zijn voor de volksgezondheid. De geitenhouderij, die in hoger beroep is gegaan tegen het besluit van de gemeente om geen omgevingsvergunning te verstrekken, stelt dat er geen aantoonbare gevolgen zijn voor de gezondheid van de inwoners.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief