Blog | Magazine

Nieuwsgierig

Geiten worden geregeld weggezet als nieuwsgierig. Nou trekt een geit er niet zozeer actief op uit om ergens meer over te weten te komen, dus opmerkzaam is een passender karakterisering, denk ik.

Een dier lijkt op zijn eigenaar, is ook een uitspraak die ik weleens hoor. Vaak trouwens met de verwijzing naar honden. Maar het past ook bij geiten en hun houders. Geitenhouders vind ik vaak ook opmerkzame mensen, die goed opletten hoe het met hun dieren gaat en of zij zaken kunnen verbeteren op hun bedrijf.

Wat vind ik het dan mooi dat zij daarbij steeds meer ondersteuning lijken te krijgen. Het aantal onderzoeken en projecten dat met of rondom geiten wordt gedaan, is enorm toegenomen in de afgelopen jaren. Kijk alleen al eens in deze editie van Geitenhouderij: er is een onderzoek gaande naar de effecten van circulair voer op de productie en gezondheid van geiten, het kiemgetalproject heeft een (vervolg)onderzoeksplan opgeleverd rondom uiergezondheid, een verkoop- en adviespartij in de sector heeft zelf een proef gedaan met het verstrekken van transitiemelk en het project dat de omvang en ernst van salmonella in de geitensector in beeld brengt is slechts een van de vele binnen de publiek-private samenwerking ‘Versnelling verduurzaming van de melkgeitenhouderij’.

Met zijn allen vergaren we dus steeds meer kennis en feiten. Geitenhouders krijgen steeds meer houvast om hun bedrijfsvoering op te staven. Wat zij precies met die kennis doen en hoe zij die inzetten, daar blijf ik nieuwsgierig naar.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Blog
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief