Blog

Andere spijzen

‘Verandering van spijs doet eten’. Dat is nou typisch een gezegde dat betrekking heeft op mijn vakantie. Ik ben niet iemand die elk jaar per se op vakantie wil. Thuis kan ik me ook prima vermaken. En soms zit een vakantie er gewoon niet in. Geen punt, vind ik.

Maar het is zeker waar dat ik ook erg kan genieten van een paar dagen weg. Ergens anders zijn, andere dingen zien en horen. Soms ook de rust vinden om wat zaken op een rijtje te zetten, een andere invalshoek te vinden voor een verhaal of een originele oplossing te bedenken. Het andere ritme dat vakantie biedt doet me goed.

Deze Geitenhouderij biedt de kans om even op een andere plek te kijken. We schrijven over een geitenhouder in Duitsland en over de sector in Canada. Wie weet doet het je ook goed om zo ergens anders te kijken en daarover te lezen.

Maar natuurlijk geldt dat het werk gewoon door gaat. Hobbygeitenhouders zullen pieken in het werk rondom hun geiten ervaren. En ook op melkgeitenbedrijven is arbeid weleens krap. Zou het je kunnen helpen als je personeel aanneemt? Experts zeggen dat het bij die keuze vooral belangrijk is je te realiseren of je er geschikt voor bent om met mensen te werken, ze te begeleiden en een heuse werkgever te zijn. Wil je dat, zou je daar blij van worden? Ook zo’n grote verandering, gaan werken met personeel, kan je tot nieuwe inzichten brengen en je er wellicht toe brengen om je bedrijfsvoering op een aantal punten aan te passen. Eet smakelijk!

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief