Blog

Smakelijk genoten

Wat heb ik genoten van het maken van de de nieuwe uitgave van Geitenhouderij! Ach, dat doe ik elke keer trouwens wel. Ik geniet van de bezoekjes aan unieke mensen die mooie bedrijven neerzetten en prachtige ideeën hebben. Wat vond ik het bijzonder om te zien en horen hoe de familie Groot Roessink met hun beoogd opvolger aan de weg timmert.

Ik luister graag naar wat deze mensen meemaken en wat hen beweegt om elke dag met geiten bezig te zijn. Maar dit nummer heb ik nog meer genoten dan anders. Smakelijk genoten, bedoel ik dan. Deze Geitenhouderij heeft artikelen over geitenkazen, dus ik bezocht kaasmakers en kaasrijpers. Ze vertelden mij dat het niet eenvoudig is om een echt onderscheidende kaas te maken en in de markt te zetten. En vooral ook om die kaas te blíjven verkopen. Iets nieuws willen mensen altijd graag proeven, maar het is van een geheel andere orde om mensen zover te krijgen dat ze trouw jouw kaas blijven kopen.Ook mocht ik bij een geitenhouder die zelf kaas maakt een reportage maken. En ja, ik had het geluk dat ik bij hen allemaal kaas mocht proeven, of meekreeg naar huis. Ik vind dat best bijzonder. Heel vriendelijk ook dat ik wat meekrijg. Tijdens de rit naar huis kan ik me er enorm op verheugen dat ik die avond iets nieuws ga proeven. En het voelt dan als een klein feestje als ik de kazen verorber.

Ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van de verhalen in de de nieuwe Geitenhouderij die morgen, 18 februari, verschijnt. Met een stukje geitenkaas erbij wellicht?

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Blog
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief