Algemeen | Blog

Genieten

Het is lammertijd. Wat vind ik dit toch een heerlijke periode van het jaar. Ik kan grenzeloos genieten van al dat mooie jonge spul dat nu wordt geboren. Het klinkt misschien gek, maar het liefst speur ik elke dag even op sociale media naar ontroerende foto’s en filmpjes van nog natte, tere lammetjes. Lammetjes die even later wankelend hun eerste stappen zetten om vervolgens wild springend hun hok te verkennen. En het wordt nog mooier als ik voor een reportage de stal in kan en zelf foto’s mag maken.

Ik weet het. Ik heb makkelijk praten. Voor mij geen werkdagen van ’s ochtends 5 tot ’s avonds 10, met soms nauwelijks tijd voor ontbijt of warme maaltijd. Ik kan ’s nachts gewoon doorslapen en hoef geen strak protocol aan te houden van lammetjes vangen, voldoende en goede biest klaar hebben, zorgen voor een droog en warm ligbed en oh ja, het is alweer tijd voor de volgende portie biest. Ik voel de onzekerheid niet als een koppel lammetjes het ‘gewoon’ niet lijkt te doen en ervaar ook geen stress over oplopende kosten van luxe melkpoeder en speciale brokjes.

Maar alle aandacht die u nu kunt geven aan de lammetjes, is niet voor niets.  Elke stap die u harder zet, elke inspanning die u doet en de tijd die u erin stopt, krijgt u beloond. Kijk over een paar weken, als de ergste drukte voorbij is, maar eens op uw gemak naar die lammeren. Deze dieren zijn de toekomst-. Hiermee ontwikkelt u uw bedrijf verder. Sta er eens bij stil hoe hard u gewerkt hebt, en wat voor mooie dieren dat tot nu toe al heeft opgeleverd. En geniet ervan.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenBlog
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief