Algemeen

Skal: voldoende strooisel op geitenbedrijven

De biologische geitenbedrijven die Skal onaangekondigd bezoekt om de beschikbaarheid van voldoende en droog strooisel in de stallen te inspecteren, scoren goed op dit punt. Dat staat in het jaarverslag van Skal, de toezichthouder op de betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

Strooisel

Skal heeft in 2019 bij 55 veebedrijven, met name bij geiten- en varkenshouders, onaangekondigde inspecties uitgevoerd gericht op de beschikbaarheid van voldoende en droog strooisel in de stallen. Uit deze inspecties komt naar voren dat bij 1 op de 4 bedrijven de inspecteur dit punt als onvoldoende beoordeelt. Het waren met name de varkensbedrijven waar de beschikbaarheid van voldoende en droog strooisel onvoldoende was. De bezochte geitenbedrijven scoren relatief goed op dit punt. Om naleving te bevorderen en bewustwording te vergroten, zal Skal dit thema in 2020 herhalen.

Meer dan 8200 inspecties

Het totaal aantal geregistreerde bedrijven dat onder toezicht staat van Skal is in 2019 met netto 195 bedrijven gegroeid naar 5.241. Skal heeft het afgelopen jaar in totaal 8.287 inspecties uitgevoerd, waarvan 5.289 jaarlijkse inspecties, 662 toelatingsonderzoeken, 343 herinspecties op locatie en 216 gerichte inspecties. De afwijkingen die tijdens deze inspecties zijn geconstateerd hebben ertoe geleid dat acht bedrijven zijn gedecertificeerd.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief