Algemeen

Nog geen fusie CBM en BGNN

In de vergadering waarin BGNN haar leden raadpleegde over de voorgestelde fusie met CBM, is het fusievoorstel verworpen. Voorlopig is de samenwerking tussen beide coöperaties van de baan.

Donderdagavond hielden zowel BGNN als CBM een ledenvergadering en brachten daarin het fusievoorstel ter stemming. De leden van CBM stemden met een ruime meerderheid voor de fusie, vertelde Wim Brilman de volgende ochtend. De leden van BGNN echter stemden met eenderde tegenstemmers, het voorstel weg. Volgens de statuten van BGNN is tweederde voorstemmers een te klein aandeel om een voorstel aan te nemen. Andreas Otten, een van de leden van BGNN die op de vergadering aanwezig was, vertelt: “De leden zijn niet tegen de samenwerking. Maar ze gaven aan dat ze te weinig informatie hebben gehad, te weinig in het proces zijn meegenomen en dat er nog veel vragen zijn. Persoonlijk had ik liever gezien dat er meer tijd was genomen om het fusievoorstel verder aan de leden toe te lichten.” De vragen die leven bij de leden, gaan volgens Otten met name over de visie van de nieuwe coöperatie die ontstaat en de inhoud en invulling van de samenwerking.

Nog wel kans

Op korte termijn zal er een nieuwe vergadering voor de leden van BGNN belegd worden. Volgens Jan Wijnalda van BGNN zal dat nog voor het nieuwe jaar zijn. Otten: “Als er daarin antwoord komt op de vragen, en de leden er een goed gevoel bij krijgen, denk ik dat de fusie nog wel kans maakt. Met een onderneming die ruim 100 miljoen kilo melk inzamelt, beteken je wel iets. Dat zien de leden wel in.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief