Algemeen

Mèkkerstee komt met geitenkaasfondue

De Mèkkerstee komt met biologische kaasfondue gemaakt met Mèkkertale en Mèkkerstee Belegen. Voor de productie van de fondue werkt de Mèkkerstee samen met de Kleinstesoepfabriek in Leek.

Krijn Vermaas vertelt op Biojournaal.nl over de nieuwe kaasfondue: “De Mèkkertaler is een kaas die wel eens de neiging heeft om door te groeien. Daardoor hebben we met regelmaat wat B-keuze kaas. We zochten een manier om deze kazen toch te kunnen verwerken. Grootschalige verwerking tot rasp of andere bijproducten vonden we zonde, want met de smaak van de kaas is niks mis. De B-keuze kazen zijn qua formaat alleen niet geschikt om in de winkels te verkopen. Daarom besloten we om deze kazen tot een kaasfondue te verwerken.”

De kaasfondue is verkrijgbaar via Treur Kaas. Vermaas: “Dit is onze vaste afnemer. We richten ons onder meer op de speciaalzaken. We hopen begin volgend jaar ook bij de Landwinkel hiermee te starten.” (Biojournaal)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief