Algemeen | Gezondheid

Crowdfunding tegen komst geitenhouderij Enkhuizen

De SP in Enkhuizen is een crowdfunding gestart om de advocaat, die zich bezighoudt met de strijd tegen de komst van een geitenhouderij nabij de stad, te kunnen blijven betalen. Dat meldt het Noord Hollands Dagblad.

De actie van de SP heeft tot nog toe 4.750 euro opgeleverd. Dat is ongeveer een derde van het bedrag dat nodig is. Voordat de SP de actie op touw zette, betaalden een paar inwoners van Enkhuizen zelf de advocaatkosten.

De komst van de geitenhouderij wordt met alle macht tegengehouden, omdat gevreesd wordt voor de gevolgen voor de volksgezondheid. In het Noord Hollands Dagblad is te lezen dat de bezwaarmakers daarom vinden dat er geen geitenhouderij in een straal van twee kilometer rondom de gemeente mag worden gevestigd. De geitenhouder in kwestie is in hoger beroep gegaan tegen het gemeentebesluit, want volgens het bedrijf zijn er geen aantoonbare gevolgen voor de volksgezondheid.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief