Gezondheid | Management

Strengere regels voor Drentse geitenhouderijen

Geitenhouders in Drenthe krijgen te maken met strengere regels. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Uitbreiden en nieuwe initiatieven worden daardoor onmogelijk.

De strengere regels zijn het gevolg van de risico’s voor de volksgezondheid, zo laat het provinciebestuur deze week weten. De basis voor dat standpunt wordt gevormd door de bevindingen van het RIVM. Voor bestaande bedrijven geldt dat ze kunnen doorgaan met de huidige bedrijfsvoering, maar uitbreiden of omschakelen naar koeien is niet meer mogelijk. De provincie gaat verder kijken naar waar geitenhouderijen eventueel gezondheidsproblemen kunnen opleveren. Is dat het geval, dan wordt er bekeken of verplaatsing van het bedrijf mogelijk is.

In eerste instantie is het aan de gemeenten om regels op te leggen aan geitenhouderijen. Maar, zo meldt Dagblad van het Noorden, de provincie vindt dat dat te lang gaat duren. Om die reden neemt de provincie zelf de touwtjes in handen en worden de bepalingen in de zogeheten omgevingsvisie aangescherpt.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief