Management

Beantwoorden kamervragen stalbranden later dan gebruikelijk

De vragen die Partij voor de Dieren heeft gesteld over stalbranden in onder meer de geitenhouderij kunnen niet binnen de gebruikelijke termijn worden beantwoord. Dat meldt minister Adema van LNV.

De oorzaak van de vertraging ligt volgens Adema bij de hoeveelheid vragen die gelijktijdig zijn gesteld door PvdD-lid Vestering. Daardoor wordt er, zo meldt de minister, een stevig beroep gedaan op de beschikbare menskracht binnen het departement en op de minister zelf.

Eind augustus werden eerdere vragen van Vestering al wel beantwoord. In één van de antwoorden laat Adema weten door een destijds nieuwe stalbrand gesterkt te zijn in de noodzaak van het nemen van maatregelen om stalbranden tegen te gaan. Het doel is om het aantal branden per 2026 per sector te halveren. Het gaat daarbij om de geiten-, eenden-, varkens-, koeien-, schapen- en konijnensector.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief