Management

NGE 2022: De mogelijkheden van pootbanden

Lintjeshof dierenarts Shaula Bouwman denkt dat pootbanden bij geiten ongelimiteerde mogelijkheden bieden om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Daarover vertelt zij tijdens haar workshop op het Nationaal Geiten Event. Bouwman volgde intensief een aantal bedrijven die pootbanden gebruiken. In de workshop wil zij geitenhouders niet alleen kennis laten maken met de mogelijkheden die pootbanden bieden bij het begeleiden van de vruchtbaarheid en KI, en rondom de transitie. Ook wil zij een stapje verder zetten en de potentie benoemen die pootbanden volgens haar hebben op het gebied van gezondheid en welzijn.

“Wat het voor mij zo’n bijzonder systeem maakt is dat ik erdoor de mogelijkheid krijg het individuele dier gedetailleerd te volgen in een grote koppel en tegelijk een beter beeld krijg van de totale veestapel”, aldus Bouwman. In de workshop staat ze stil bij de individuele geit; wat vertelt zij via de pootband?

 

De workshop ‘Aan banden leggen voor ongekende mogelijkheden’ begint om 15.05 uur. Het Nationaal Geiten Event vindt plaats op zaterdag 10 september 2022 in de IJsselhallen in Zwolle. Meer informatie vind je op Geitenevent.nl.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over: Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief

Geitenhouderij archief

Blader in de archieven