Fokkerij | Gezondheid | Management

Sprekers Melken voor Morgen 2022 bekend

De 4 sprekers op de studiedag Melken voor Morgen Geitenhouderij op donderdag 29 september 2022 zijn bekend. Die dag is er aandacht voor emissies, antibiotica, kiemgetal en gesekst sperma.

 

Eric van den Hengel (voorzitter stichting I-VEE en projectleider van De Groene Munt) geeft uitleg over de regels rondom emissies en gaat dieper in op waar die zich naartoe ontwikkelen. Ook geeft hij aan of hij er perspectief in ziet voor geitenhouders.

Dick Heederik (hoogleraar aan de faculteit Diergeneeskunde en voorzitter van het SDa-expertpanel) presenteert de verbruikscijfers van antibiotica in de geitensector.

Uit onderzoek blijkt dat er voeding-gerelateerde risicofactoren zijn voor een hoog kiemgetal. Gerrit Koop (universitair docent bij de Universiteit Utrecht) maakt duidelijk waardoor de verschillen in kiemgetal tussen geiten en tussen bedrijven worden veroorzaakt.

Sperma van bokken kan gesekst worden. Maar kunnen we er in de praktijk al wat mee? Dirk-Jan van Horssen (mede-oprichter en -eigenaar van Goat Improvement Company) vertelt over proeven die hij afgelopen jaar deed.

Meer informatie vind je hier.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief