Gezondheid

Vakbond voor Dieren: CAO voor geiten

Geiten moeten het recht hebben om in familiekring op te groeien. Dat vertelde Marjolein de Rooij, voorzitter van Vakbond voor Dieren, tijdens het radioprogramma Vroege Vogels.

De Rooij vindt dat dieren ook recht hebben op een gezonde werkomgeving en dat er een maximum gesteld moet worden aan de productie door dieren. Naast geiten had De Rooij het ook over varkens, kippen en koeien.

De Vakbond voor Dieren is onlangs opgericht. Daarbij is gekeken naar wat er een eeuw geleden speelde bij de oprichting van arbeidersvakbonden. De Rooij: “Uiteindelijk zagen werkgevers dat verbetering van de arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en ook voor hun bedrijf beter was.” De Vakbond voor Dieren is in gesprek met een aantal boeren over een CAO voor dieren, maar er zijn ook veehouders die er lacherig over doen. “Twintig jaar geleden werd er ook gegniffeld toen de Partij voor de Dieren werd opgericht, dus grinnikende boeren geven mij juist hoop.” (Vroege Vogels)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief