Gezondheid

Drentse wolvencommissie informeert geiten- en schapenhouders

De wolvencommissie van de Provincie Drenthe gaat met geiten- en schapenhouders in gesprek over de schade en het leed die wolven momenteel aanrichten rondom het Drentsch-Friese Wold en praktische preventiemaatregelen die dierhouders kunnen nemen.

Op 29 oktober en 5 en 26 november organiseert de Provincie Drenthe kleinschalige praktijksessies voor schapen- en geitenhouders uit Drenthe en Friesland. Die richten zich op praktische preventiemaatregelen, het delen van ervaringen en het toekomstperspectief van de sector.

Volgens de provincie zitten dierhouders met praktische vragen over bijvoorbeeld een afdoende wolfwerende afrastering, de subsidie die ze kunnen krijgen en wat ze moeten doen als de wolf toch toeslaat. In de praktijksessies onderzoeken de deelnemers samen met de wolvenconsulent en collega’s welke preventieve maatregelen, nu en in de toekomst, haalbaar zijn in hun bedrijfsvoering. Ook zal de wolvencommissie aangeven welke standpunten de noordelijke provincies hebben ingebracht op het nieuwe interprovinciale wolvenplan.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief