Achtergrond | Premium

Toch fusie BGNN en CBM per 1-1-2023

Donderdagavond 29 december 2022 hebben ook de leden van BGNN met het fusievoorstel tussen BGNN en CBM ingestemd. Dat betekent dat per 1 januari 2023 de nieuwe coöperatie Nederlandse Geitenhouders Coöperatie (NGC) ontstaat.

 

Vorige week nog werd het fusievoorstel door de leden van BGNN verworpen. Zij kregen gisteravond meer uitleg en toelichting rondom de precieze invulling van de nieuwe coöperatie.
De leden van CBM hadden zich vorige week al voor het fusievoorstel uitgesproken. In de tweede stemronde gisteravond stemden ook de leden van BGNN met een meerderheid voor, waardoor het benodigd aantal statutaire stemmen bij beide coöperaties nu is gehaald.

Oplossing

Jos Hoefnagel, voorzitter van het bestuur van BGNN, is blij dat alle leden meegaan naar de nieuwe coöperatie. “Ik zie NGC als een oplossing voor alle partijen. De markt van geitenmelk verandert en verschuift en voor de continuïteit is het samenvoegen van beide partijen tot een grote, beter. De melk van BGNN-leden gaat nu niet meer alleen in de kaas, maar kan bijvoorbeeld ook tot poeder worden verwerkt. We profiteren van meerdere kansen zo, en dat voordeel zien alle leden ook.”

Rouveen

De Nederlandse Geitenhouders Coöperatie zal zo’n 100 miljoen kilo melk ophalen en exclusief samenwerken met Rouveen Kaasspecialiteiten om gezamenlijk de geitenmelk zo goed mogelijk te verwaarden.

Je hebt zojuist een Premium-artikel gelezen.
Het aantal premium-artikelen dat je kunt lezen is beperkt. Wil je meer Premium lezen? Maak dan een gratis profiel aan.
Dit Premium-artikel krijg je cadeau. Onbeperkt lezen? Nu proberen
Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief