Achtergrond

Ausnutria zoekt melk voor nieuwe, gasloze, fabriek

De nieuwe fabriek die Ausnutria bouwt in Heerenveen, kan straks 200 miljoen kilo melk per jaar verwerken. Dat meldt melkvee.nl. In 2021 verwerkte Ausnutria zo’n 160 miljoen liter geitenmelk, vertelde CEO Jeroen Kiers destijds aan vakblad Geitenhouderij.

De helft van alle business van Ausnutria omvat geitenmelk, en de onderneming kan dus meer geitenmelk gebruiken. Voor nieuwe leveranciers kijkt Ausnutria ook over de grens;  België, Frankrijk en Duitsland. De nieuwbouw in Heerenveen is de grootste gasloze poederfabriek te wereld, zeggen melkvee.nl en vakblad ZuivelZicht. In de fabriek wordt straks uitsluitend elektriciteit gebruikt om melk te verpoederen. Als alles volgens plan verloopt, zal in de loop van komend jaar de eerste melk verwerkt worden.

Kabrita

Ausnutria Nederland is een dochteronderneming van Ausnutria Dairy Corporation gevestigd in Hongkong. De onderneming richt zich met name op baby- en kindervoeding. Met het merk Kabrita is Ausnutria categorieleider in kindervoeding op basis van geitenmelk, aldus Kiers. Tachtig procent daarvan komt terecht in China.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief